Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 17 - Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54641 | Τηλέφωνα: 2310832688, 6977077796 | Email: sepetidis@gmail.com |

ανθρωποκεντρική

Όταν κυριαρχούν τα αρνητικά συναισθήματα μαυρίζουν τη πραγματικότητα. Ένα άτομο που φοβάται τη νύχτα, βλέπει παντού απειλητικές μορφές, ενώ η λογική αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν. Οι επώδυνες καταστάσεις έχουν το πρώτο λόγο, βγαίνουν στην επιφάνεια και μαζί τους οτιδήποτε είναι επικίνδυνο να τις προκαλέσει. Έχουν την τάση να δημιουργούν εικόνες φαντάσματα, στα οποία κυριαρχούν, το δράμα , η δυστυχία και οι καταστροφές που αμαυρώνουν τη πραγματικότητα και της δίνουν μια όψη τραγική.


Το άτομο καταφεύγει σε ένα κόσμο, εσωτερικό, απομακρυσμένο από τον κόσμο του παρόντος και του χειροπιαστού. Η δυστυχία τρέφεται από φαντασιώσεις, παρελθοντικές αναμνήσεις και εξιδανικευμένες καταστάσεις, όπου ο ψυχικός πόνος είναι η επίσημη γλώσσα.

Αντίθετα η ευχαρίστηση και τα θετικά συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν, τρέφεται από τη πραγματικότητα ακόμη και όταν παίρνει τη μορφή μιας απλής ελπίδας και προσμονής. Όσο πιο έντονα γίνονται τα θετικά συναισθήματα, τόσο περισσότερη πραγματικότητα και γεγονότα διεκδικούν. Όταν υπάρχει χαρά και ικανοποίηση, τα αντικείμενα προκαλούν μεγαλύτερη τέρψη γιατί είναι κοντά.

Η σύνδεση με τον κόσμο είναι άμεση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευφορικές συνθήκες. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι αποτέλεσμα ελλείψεων και τραυμάτων ενώ τα θετικά συναισθήματα αποτέλεσμα δημιουργικών καταστάσεων. Ο νόμος της ακτινοβολίας αναφέρεται στις ψυχολογικές συνθήκες, όπου τα θετικά συναισθήματα ακτινοβολούν απέναντι στα αρνητικά και τα εξουδετερώνουν και το αντίθετο. Είναι ένας θεμελιώδης νόμος που διέπει τις ανθρώπινες ψυχικές διαθέσεις