Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 17 - Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54641 | Τηλέφωνα: 2310832688, 6977077796 | Email: sepetidis@gmail.com |

ανθρωποκεντρική

Τα ζεύγη και ο γάμος περνούν συχνά από δύσκολες περιόδους, αλλά όταν οι δυσκολίες διαρκούν  και μονιμοποιούνται, τότε απαιτείται μια νέα προσέγγιση. Οι σύμβουλοί μας συνεργάζονται με τις οικογένειες και τα ζεύγη μέσα από την ανθρωπιστική προοπτική. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν πρόκειται να κατηγορηθεί για τις δυσκολίες. Σημαίνει, επίσης, ότι ο σύμβουλος θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται μεταξύ τους τα μέλη της οικογένειας ή το ζεύγος, καθώς και στην ανακάλυψη νέων τρόπων αλληλεπίδρασης.
Η συμβουλευτική γάμου, αποκαλούμενη επίσης και θεραπεία ζευγαριού, βοηθά τα ζευγάρια  παντρεμένα ή μή να καταλάβουν πως σχετίζονται και να επιλύσουν τις συγκρούσεις τους ώστε να βελτιώσουν τη σχέση τους. Η παροχή συμβουλών γάμου δίνει στα ζευγάρια τους τρόπους  να  επικοινωνούν καλύτερα, και να συναντιούνται ψυχικά ακόμα και με τις διαφορές τους .Η συμβουλευτική γάμου παρέχεται γενικά από ειδικούς  συμβούλους γάμου και οικογενειών. Αυτοί οι ψυχοθεραπευτές  παρέχουν ψυχοθεραπεία στα ίδια ψυχολογικά και επικοινωνιακά προβλήματα με άλλους ψυχοθεραπευτές , αλλά με συγκεκριμένη εστίαση στη σχέση του ζευγαριού.
Η συμβουλευτική γάμου είναι συχνά βραχυπρόθεσμη. Μπορεί να χρειαστείτε μόνο μερικές συνεδρίες  για να σας βοηθήσετε να ξεπεράσετε μια κρίση ή μπορεί να χρειαστείτε την παροχή συμβουλών γάμου για αρκετούς μήνες, ιδιαίτερα εάν η σχέση σας έχει επιδεινωθεί πολύ. Όπως με την ατομική ψυχοθεραπεία, συναντάτε έναν σύμβουλο γάμου μία φορά την εβδομάδα.
Η συμβουλευτική γάμου φέρνει τους συντρόφους μαζί σε κοινές συνεδρίες .
Ο σύμβουλος βοηθά τα άτομα να επισημάνουν και να καταλάβουν τις πηγές συγκρούσεών τους και να προσπαθήσουν να τις επιλύσουν. Εσείς  και ο σύντροφός  σας θα αναλύσετε τα καλά και κακά μέρη της σχέσης σας.
Η συμβουλευτική γάμου μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε δεξιότητες για να σταθεροποιηθεί η σχέση σας. Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να περιλαμβάνουν ,ανοιχτή επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων, χωρίς απειλές και εκφοβισμούς .Η συζήτηση για τα προβλήματά σας με έναν σύμβουλο γάμου μπορεί να μην είναι εύκολη, οι σύντροφοι ίσως έχουν την τάση να περάσουν στη σιωπή . Ή μπορεί να φέρονται εκρηκτικά φωνάζοντας και υποστηρίζοντας το δίκιο τους κατά τη διάρκεια των συνεδριών. Και τα δύο είναι οκ. Ο σύμβουλος σας μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής και να διαιτητεύσει βοηθώντας  να αντιμετωπίσετε τις συγκινήσεις και την αναταραχή.
Μπορείτε να βρείτε τη σχέση σας μετά από ακριβώς μερικές συνεδρίες . Ίσως πάλι  να ανακαλύψετε ότι οι διαφορές σας είναι αληθινά αγεφύρωτες και ότι είναι καλύτερο να τελειώσει η σχέση σας.