Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 17 - Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54641 | Τηλέφωνα: 2310832688, 6977077796 | Email: sepetidis@gmail.com |

Σας καλωσορίζουμε στο Vita Therapy

Είμαστε ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα της ψυχολογίας.

Οι ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές, σύμβουλοι γάμου της ομάδας μας, παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας με την μέθοδο της Συμβουλευτικής - Ψυχοθεραπείας, ατομικής ή ομαδικής, με σκοπό οι ενδιαφερόμενοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά διαταραχές όπως την κατάθλιψη, το άγχος, τις φοβίες, τους πανικούς, είτε δυσλειτουργίες διαπροσωπικών σχέσεων, όπως την κακή επικοινωνία στο γάμο ή σε κάθε είδους σχέση.

Πέρα από τη ψυχοθεραπευτική βοήθεια, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν μέλη σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία, τη διεύρυνση δυνατοτήτων-προοπτικών και στη καλλιέργεια δεξιοτήτων. Τέλος οργανώνουμε ομάδες εκπαίδευσης γονέων με το πρωτοποριακό σεμινάριο του ThomasGordon «Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα».

Είμαστε ψυχοθεραπευτές και εργαζόμαστε με το υπαρξιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας, το οποίο αντιμετωπίζει τα ζητήματα ζωής των ανθρώπων κατά τρόπο άμεσο και ανοικτό.

Βοηθάμε τους ανθρώπους να εξετάσουν τις δυσκολίες τους και το νόημα που έχουν για αυτούς, ώστε να υπερνικήσουν τα εμπόδια που τους κρατούν πίσω. Βοηθάμε τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την απώλεια, τη θλίψη, τις σημαντικές απογοητεύσεις, τις κρίσεις ή τις αλλαγές στις ζωές τους.

Πιστεύουμε ότι είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να κάνουν αλλαγές προς το καλύτερο. Η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων είναι συνήθως ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους, παρά να κρύβονται μέσα από την άρνηση της κατάστασης.

Μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους, ώστε να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να υπερνικήσουν τον πανικό και τους φόβους, που παραλύουν τη δυνατότητά να ενεργήσουν αποτελεσματικά στον κόσμο. Βοηθώντας σας να αποκτήσετε μια σαφέστερη αίσθηση του ποιοι είστε και τι θέλετε, σας ενισχύουμε ώστε να βρείτε εκείνες τις συγκινήσεις και τις δυνάμεις που οδηγούν στη ζωή. Αυτοί είναι μερικοί από τους σημαντικούς στόχους της συμβουλευτικής-ψυχοθεραπείας.

Παρακαλούμε, δείτε με προσοχή τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες μας στον ιστοχώρο μας και αισθανθείτε άνετα να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310-832688. Μπορείτε να συζητήσετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.

 

Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε

Είμαστε ψυχοθεραπευτές και εργαζόμαστε με το υπαρξιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας, το οποίο αντιμετωπίζει τα ζητήματα ζωής των ανθρώπων κατά τρόπο άμεσο και ανοικτό.
Βοηθάμε τους ανθρώπους να εξετάσουν τις δυσκολίες τους και το νόημα που έχουν για αυτούς, ώστε να υπερνικήσουν τα εμπόδια που τους κρατούν πίσω. Βοηθάμε τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την απώλεια, τη θλίψη, τις σημαντικές απογοητεύσεις, τις  κρίσεις ή τις αλλαγές στις ζωές τους.
Πιστεύουμε ότι είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί  ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να κάνουν αλλαγές προς το καλύτερο. Η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων είναι συνήθως ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους, παρά να κρύβονται μέσα από την άρνηση της κατάστασης.
Μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους, ώστε να  αυξήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να υπερνικήσουν τον πανικό και τους φόβους, που παραλύουν τη δυνατότητά να ενεργήσουν αποτελεσματικά στον κόσμο. Βοηθώντας σας να αποκτήσετε μια σαφέστερη αίσθηση του ποιοι είστε και τι θέλετε, σας ενισχύουμε ώστε να βρείτε εκείνες τις συγκινήσεις και τις δυνάμεις που οδηγούν στη ζωή. Αυτοί είναι μερικοί από τους σημαντικούς στόχους της συμβουλευτικής-ψυχοθεραπείας.

 

Οι προσανατολισμοί μας στην επιστήμη της ψυχολογίας

Οι θεωρητικοί και οι πρακτικοί προσανατολισμοί μας στη ψυχοθεραπεία τοποθετούνται στο κλάδο της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, στην Υπαρξιακή, Gestalt και στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση. Το σημείο εκκίνησης μας είναι το βασικό υπαρξιακό ερώτημα "Πώς μπορώ να ζήσω μια καλύτερη ζωή αναπτύσσοντας το δυναμικό μου;". Αυτή η ριζοσπαστική προσέγγιση που απομακρύνεται από τη διάγνωση και τον εστιασμό στην παθολογία, φαίνεται να εδραιώνεται στο προσκήνιο των επιστημονικών εξελίξεων τα επόμενα χρόνια. Είναι μέρος της αποστολής μας η αξιοποίηση και διάδοση όλων των τρόπων που οδηγούν σε μια ζωή γεμάτη υγεία. Η αποστολή μας είναι η καλύτερη προσοχή σε κάθε θεραπευόμενο κάθε ημέρα μέσω της εμπειρίας, της εκπαίδευσης των θεραπευτών και της έρευνας.

Η μέριμνά μας προσανατολίζεται:

  • Στο να αισθάνεσαι ελεύθερος και να είσαι διαθέσιμος για όσα πράγματα επινοούνται και είναι πραγματοποιήσιμα προοδευτικά.
  • Στο να είσαι ευτυχισμένος και να οικοδομήσεις μια κεντρική θεωρία για τον εαυτό σου , να συγκρίνεις τις συναισθηματικές συνέπειες των πράξεων σου αφήνοντας να βγουν στην επιφάνεια, το να ακολουθήσεις δράσεις που σε οδηγούν σε ευφορία, ενθουσιασμό και βαθιά ευτυχία.
  • Στο τέλος να κοιτάξεις και να θαυμάσεις το μοναδικό εαυτό σου, τη μόνη ύπαρξη που έχεις με βεβαιότητα.

 

Επικοινωνία

Τηλ: 2310-832688

Κιν: 697-7077796

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 17 με Βασιλίσσης Όλγας

Τ.Κ. 54641, Φλέμινγκ, Στάση "Λαογραφικό Μουσείο"

 

Η ομάδα του Vita Therapy