Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 17 - Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54641 | Τηλέφωνα: 2310832688, 6977077796 | Email: sepetidis@gmail.com |

ανθρωποκεντρική

Το όνειρο είναι ένας ψυχολογικός μηχανισμός , φαντασιωσικής φύσης, που μας επιτρέπει να έλθουμε σε επαφή με την πραγματική ζωή. Το όνειρο έχει μια δική του ευφυΐα, όπου κυριολεκτικά κατασκευάζει σενάρια που μας βάζουν αντιμέτωπους με τις πιο δυνατές καταστάσεις , τις πιο απίθανες, αυτές που θα είναι για μας μια πηγή μοναδικής εμπειρίας. Αυτό το κατασκεύασμα είμαστε βέβαια εμείς που το φτιάχνουμε, το εγώ μας το ίδιο.

Παρόλα αυτά, είναι τόσο αληθινό το γεγονός, και ότι ζούμε κάτι παρά τη θέληση μας, έχοντας την εντύπωση ότι κάποιοι άλλοι μας κινούν και μας χειρίζονται.

Το όνειρο ψάχνει να πραγματοποιήσει ακραίες καταστάσεις πολύ φορτισμένες , σε συναισθηματικό επίπεδο που δεν είναι καθόλου συνηθισμένες και άρα αποτελούν για το άτομο πρώτες εμπειρίες. Το όνειρο έχει τη δική του δημιουργικότητα, δημιουργώντας νέες καταστάσεις και έχει σαν έμμεσο στόχο τα συναισθήματα που ανοίγουν νέους ψυχολογικούς ορίζοντες. Στοχεύει θα λέγαμε στα πιο ξεχασμένα και εκτός κυκλοφορίας συναισθήματα.

Το όνειρο μπορεί πολύ καλά να πραγματοποιήσει, αυτό που φοβόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε και να μας βάλει αντιμέτωπους με τους χειρότερους εχθρούς μας.

Η ορθολογική διερεύνηση και η ερμηνεία του υπαρξιακού μηνύματος, από τη πλευρά του ψυχολόγου, μπορεί να παράξει στο θεραπεύομενο πολύ θετικά αποτελέσματα.