Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 17 - Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54641 | Τηλέφωνα: 2310832688, 6977077796 | Email: sepetidis@gmail.com |

ανθρωποκεντρική

Τα αγχογόνα γεγονότα είναι μια πραγματικότητα της ζωής, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να διαχειριστείτε τον αντίκτυπο που αυτά τα γεγονότα έχουν σε σας. Μπορείτε να μάθετε για τους πονοκέφαλους: Μάθετε για τη διαχείριση του στρες για να αποτρέψετε τον πόνο.

Στην πραγματικότητα, το στρες είναι ο πονοκέφαλος . Αλλά δεν πρέπει να δώσετε στο στρες το προβάδισμα. Λάβετε απλά μέτρα.

Πρακτικές χαλάρωσης που μειώνουν το στρες

Η χαλάρωση του σώματος είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στο στρες. Οι τεχνικές χαλάρωσης όπως η βαθιά αναπνοή, ο οραματισμός, η προοδευτική χαλάρωση των μυών, η συγκέντρωση και η γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε αυτήν την αντίδραση χαλάρωσης. Όσοι ασκούνται τακτικά σε αυτές τις δραστηριότητες οδηγούνται σε μια μείωση των καθημερινών επιπέδων στρες και απολαμβάνουν συναισθήματά χαράς και ηρεμίας. Χαλάρωση δεν είναι το άραγμα στον καναπέ, ο ύπνος ή η βαρεμάρα.

Η ενεργητική χαλάρωση είναι μια διανοητικά ενεργός διαδικασία που αφήνει το σώμα χαλαρωμένο και μια διαδικασία μάθησης που γίνεται βαθύτερη με την εξάσκηση

Δεν μπορείτε να αποφύγετε όλο το στρες, αλλά μπορείτε να αντιδράσετε στα αρνητικά αποτελέσματά του, με την εκμάθηση του πώς να προκαλείτε τη χαλάρωση, μια κατάσταση βαθιού αφήματος που είναι το πολικό αντίθετο της αντίδρασης στρες.

Το σώμα σας στην αντίδραση στρες εκκρίνει χημικές ουσίες που σας προετοιμάζουν για " πάλη ή φυγή." Αλλά ενώ η αντίδραση στρες είναι χρήσιμη στις αληθινές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου πρέπει να είστε άγρυπνοι, η φθορά στο σώμα και στη ψυχολογία σας είναι μεγάλη όταν ενεργοποιείται συνεχώς.

Η χαλάρωση φέρνει το σύστημά σας πίσω στην ισορροπία βαθαίνοντας την αναπνοή σας, μειώνοντας τις ορμόνες στρες, επιβραδύνοντας το ποσοστό καρδιακών χτύπων, μειώνοντας τη πίεση του αίματός, και χαλαρώνοντας τους μυς σας.

Εκτός από τα σωματικά αποτελέσματά της, η έρευνα δείχνει ότι η χαλάρωση αυξάνει επίσης τη συγκέντρωση, καταπολεμά την ασθένεια, ανακουφίζει τους πόνους, αυξάνει τις δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων, και ωθεί προς τη δημιουργικότητα. Όλοι μπορούν να απολαύσουν αυτά τα οφέλη .

Ποικίλες τεχνικές χαλάρωσης σας βοηθούν να επιτύχετε τη χαλάρωση. Εκείνοι που έχουν ωφεληθεί περισσότερο, έχει μελετηθεί ότι ασκούνται συστηματικά στο βάθεμα της αναπνοής, στην προοδευτική χαλάρωση μυών, την περισυλλογή, στον οραματισμό, τη γιόγκα, και το taichi.

Η εκμάθηση των βασικών αυτών των τεχνικών χαλάρωσης δεν είναι δύσκολη. Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του στρες προτείνουν τουλάχιστον 10 έως 20 λεπτά ημερησίως για την πρακτική της χαλάρωσής σας.

Ο καλύτερος τρόπος να αφομοιώσετε μια πρακτική χαλάρωσης είναι να την ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας. Ένας κατάλληλος χρόνος είναι να τη εφαρμόσετε είτε μια φορά είτε δύο φορές την ημέρα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι ευκολότερο να ασκήσετε την πρακτική σας το πρωί, προτού εμπλακείτε σε στόχους και ευθύνες.

Μην ασκήστε όταν νυστάζετε. Θα ωφεληθείτε περισσότερο από αυτές τις τεχνικές εάν τις ασκήσετε όταν είστε πλήρως σε εγρήγορση.

Επιλέξτε μια τεχνική που σας ταιριάζει και μη φοβάστε να δοκιμάσετε. Δεν υπάρχει τεχνική χαλάρωσης που είναι η καλύτερη. Κατά την επιλογή μιας τεχνικής χαλάρωσης, εξετάστε τις συγκεκριμένες ανάγκες, τις προτιμήσεις, και το επίπεδο ικανότητάς σας. Η σωστή τεχνική χαλάρωσης είναι αυτή που βιώνεται μέσα σας με μια ανάλαφρη αίσθηση.

Χρειάζεστε μόνο ελάχιστο χρόνο και κίνητρο.

Οι τεχνικές χαλάρωσης, όπως η περισυλλογή ή η προοδευτική χαλάρωση μυών, θα σας δώσουν ένα ήρεμο νου και θα επαναφορτίσουν τις μπαταρίες σας.

Η βαθιά αναπνοή είναι μια απλή, όμως ισχυρή τεχνική χαλάρωσης. Είναι εύκολο να τη μάθει κάποιος και μπορείτε να την ασκήσετε σχεδόν οπουδήποτε. Η βαθιά αναπνοή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πολλών άλλων πρακτικών χαλάρωσης, massage, aromatherapy. Το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι λίγα λεπτά .

Προοδευτική χαλάρωση μυών για την ανακούφιση από το στρες.

Η προοδευτική χαλάρωση μυών είναι μια άλλη αποτελεσματική και ευρέως χρησιμοποιημένη στρατηγική για την ανακούφιση από το στρες. Με συχνή εφαρμογή της, η προοδευτική χαλάρωση μυών σας δίνει μια οικεία σχέση με τα διαφορετικά μέρη του σώματος. Αυτή η συνειδητοποίηση σας βοηθά να επισημάνετε και να αντιδράσετε στα πρώτα σημάδια της μυϊκής έντασης που συνοδεύουν το στρες. Και καθώς το σώμα σας χαλαρώνει, χαλαρώνει και ο νους σας.

H συγκέντρωση που καλλιεργεί το mindfulness είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση του στρες, της ανησυχίας, της κατάθλιψης, και άλλων αρνητικών συγκινήσεων. Το Mindfulness είναι μια ψυχολογική κατάσταση πλήρους συμμετοχής στο εδώ και τώρα, χωρίς καμιά ανάλυση της εμπειρίας. Παρά την ανησυχία για το μέλλον ή το κόλλημα στο παρελθόν, η συγκέντρωση mindfulness μεταστρέφει την εστίαση σε αυτό που συμβαίνει τώρα. Με την τακτική εξάσκηση, η περισυλλογή mindfulness αλλάζει πραγματικά τον νου σας, ενισχύει τις περιοχές που συνδέονται με τη χαρά και τη χαλάρωση και αποδυναμώνει εκείνες που περιλαμβάνουν την αρνητικότητα και την πίεση.

Η απεικόνιση, ή η καθοδηγημένη σύλληψη εικόνων, είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής περισυλλογής που βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες. Όταν χρησιμοποιείται ως τεχνική χαλάρωσης, η καθοδηγημένη σύλληψη εικόνων περιλαμβάνει την αναπαράσταση μιας σκηνής στην οποία αισθάνεστε ειρήνη, και βαθιά ηρεμία .

Το μασάζ παρέχει μια βαθιά χαλάρωση. Καθώς οι μύες στο σώμα σας χαλαρώνουν, ο νους μπαίνει σε βαθύτερα επίπεδα ηρεμίας.